Babyhapje: kabeljauw met zoete aardappel en boontjes (7 maanden)

IMG_9436

Dat vis heel erg gezond is voor je kindje hoef ik niet uit te leggen. Wij eten zelf ook minimaal 1x in de week vis dus ik bewaar nu vaak een stukje voor Joia en bereid ik hier een babyhapje van. Daarnaast eet ze nu ook regelmatig mee met wat wij eten, dat is helemaal makkelijk!

Dit lekkere hapje ontdekte ik eigenlijk bij toeval want heb het gemaakt van restjes die ik in huis had. Maar wat vond ze het lekker! Ze heeft er 3x van gesmuld maar omdat ze het elke keer zo lekker vond ben ik gewoon 3x vergeten er een foto van te maken! De foto houden jullie nog van mij tegoed… maar bedenk er een oranje papje bij.

Babyhapje: kabeljauw met zoete aardappel en boontjes

20 minuten – 2-3 porties

Ingrediënten

  • 1 stuk kabeljauw (vers of diepvries)
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 handje boontjes
  • 1 tl olijfolie

Bereidingswijze

1. Laat de kabeljauw ontdooien en snijd de vis in kleine stukjes.

2. Was de boontjes en halveer ze.

3. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. En doe de zoete aardappel samen met de kabeljauw en boontjes in de kan van het stoomapparaat.

4. Giet 150 ml water in het waterreservoir en stoom de inhoud in 15 minuten gaar.

Je kan de groenten en kabeljauw ook in circa 15 minuten gaar koken in een pan. 

5. Wanneer je de piep hoort dat het stomen klaar is draai je de kan om, gooi er een theelepeltje olijfolie bij en pureer het 2 of 3 keer gedurende 10 seconden op de mengstand fijnmalen tot een gladde puree.

6. Laat het hapje goed afkoelen.

7. Geef een portie aan je baby. Vries de rest in of zet het hapje in de koelkast voor later gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.