Bloemkoolnasi met gebakken ei

Ik blijf bloemkoolnasi lekker vinden en manlief gelukkig ook! Makkelijk en snel recept met lekker veel groentes! En toevallig weer een recept met een gebakken eitje erbij, maar dat geeft het gerecht net wat meer smaak en staat wel gezellig ;-)

Bloemkoolnasi met gebakken rijst

20 minuten – 2-3 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Olijfolie
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei, in halve ringen
  • 100 gram taugé
  • 4 eieren
  • Ketjap Manis

Optioneel:

  • Hamreepjes
  • Selderij

Bereidingswijze

  1. Maal de bloemkoolroosjes fijn in de keukenmachine totdat ze op rijstkorreltjes lijken. Zet de bloemkoolrijst apart.
  2. Snijd de prei en paprika in kleine stukjes, zet de groente ook apart.
  3. Verhit in een wok de ui in olijfolie. Bak dit 2 minuten totdat de ui glazig is. Zet het vuur lager en voeg de knoflook, koriander, kurkuma, komijn en gemberpoeder toe. Bak dit 1 minuut.
  4. Voeg de prei en paprika toe, bak dit 3 minuten totdat de prei geslonken is.
  5. Voeg nu de bloemkoolrijst en taugé toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg tussendoor een scheutje Ketjap Manis toe. Bij deze stap kan je eventueel ook hamreepjes mee bakken (optioneel).
  6. Bak ondertussen in een koekenpan met een scheutje olie 4 gebakken eieren. Doe hier een snufje zout op.
  7. Serveer de bloemkoolnasi met gebakken ei. Zet op tafel eventueel nog Ketjap en Sambal voor meer smaak. Garneer eventueel met een paar blaadjes selderij (optioneel).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.