Brownies

FullSizeRender[1]Dit zijn de allerlekkerste en simpelste brownies! Gewoon zoals brownies horen te zijn: krokant aan de buitenkant en smeuïg van binnen. Je kan er nootjes of andere lekkere dingen aan toevoegen maar naturel vind ik ze het allerlekkerst!

Dit recept is van Jamie Oliver en heb ik al jaren in huis maar nog nooit zelf gemaakt, alleen geproefd bij anderen. Maar nu werd het toch eens tijd om ze zelf eens te maken voor vriendinnen. Ik schrok alleen wel van de hoeveelheid suiker die erin gaat. Daarom ook nog wat van deze brownies uitgedeeld aan familie want dit is veelste lekker… voor je het weet heb je zelf er veelste veel van snoept. Je bent dus gewaarschuwd ;-)

Brownies

10 minuten – 30 minuten in de oven – ongeveer 25 brownies

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 200 gram pure chocolade (in stukjes gebroken)
  • 80 gram cacaopoeder
  • 65 gram bloem (gezeefd)
  • 1 tl bakpoeder
  • 350 gram suiker
  • 4 grote scharreleieren

Optioneel:

  • 150 gram zure kersen
  • 150 gram gehakte noten
  • schil van 1 geraspte sinaasappel
  • 250 ml crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier.
  2. Smelt eerst de boter en vervolgens de stukjes chocolade in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de boter en chocolade gesmolten zijn.
  3. Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer dit vervolgens ook door het mengsel van de chocolade.
  4. Klop de eieren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn.
  5. Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Het gebak moet beslist niet helemaal gaar worden. De brownies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig van binnen.
  6. Zet de oven uit. Laat het gebak in de vorm afkoelen in de oven met de deur open. Als het volledig is afgekoeld zet het gebak dan nog minimaal 2 uur in de koelkast. Leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd de brownies  in vierkantie brokken.

FullSizeRender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.