Chocolade taart met Oreokoekjes

FullSizeRender-7Hiep Hiep Hoera! Vandaag is mijn verjaardag! En daarom deel ik vandaag deze chocolade taart gemaakt van Côte d’Or melkchocolade en Oreokoekjes. SUPER LEKKER!

Ik gebruik voor deze taart twee verschillende smaken Oreo’s maar je kan natuurlijk deze taart met je eigen favoriete koekjes maken.

Deze taart maakte ik een paar jaar geleden altijd op mijn verjaardag. De laatste tijd zie ik op andere foodblogs steeds vaker Oreokoekjes-taarten voorbij komen en daarom vond ik tijd dat ik mijn recept ook online deel. Maar eigenlijk is het altijd een goed idee om een heerlijke chocolade taart te eten euhhh delen.

Enjoy! Ik ga nog even de mengkommen uitlikken :P

Chocolade taart met Oreokoekjes

45 minuten – 2 uur in de koelkast – 14 personen

Ingrediënten

  • 1 kuipje Philadelphia Naturel
  • 200 gram Oreokoekjes (met vanille vulling)
  • 200 gram Oreokoekjes (met melkchocolade)
  • 300 gram Côte d’Or melkchocolade
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram Griekse yoghurt (stevig en dik van structuur, 0 % vet)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 zakjes klopfix (à 8 gram)
  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze

1. Vet een springvorm in.

2. Verkruimel de Oreokoekjes met vanillevulling samen met de roomboter in een keukenmachine.

3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het gedurende 30 minuten in de koelkast.

4. Brokkel de melkchocolade in kleine stukjes boven een mengkom. Smelt de chocolade in 90 seconde op 900 watt in de magnetron. Roer goed door en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.

5. Klop de Philadelphia, Griekse yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.

6. Maak de gardes goed schoon. Strooi in een aparte kom de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf.

7. Spatel nu eerst de chocolade door het Philadelphia-mengsel. Roer even goed door.

8. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de Oreokoek-bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

9. Versier vlak voor het serveren de taart met stukjes Oreo melkchocolade koekjes.

IMG_1529

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.