Curry van kabeljauw en kokosmelk

curry kabeljauw

Ik eet graag curry’s, vooral met kokosmelk want dat vind ik heerlijk. Ik bewaar dan ook altijd een beetje kokosmelk in een oud jampotje in de koelkast zodat ik het de rest van de week ook door m’n havermout kan roeren.

Deze curry is met kabeljauw en natuurlijk gaat er ook kokosmelk doorheen! Dit recept is met gegrilde courgette en aubergine en daarbij is het lekker om er een groene salade en rijst bij te eten.

Dit recept maak ik eigenlijk best vaak. De smaak van deze curry is echt lekker en het is een licht gerecht. Je moet alleen wel even geduld hebben want je maakt van de rode uien en knoflook een bouillon en dat moet 20 minuten trekken. Dus begin daar alvast iets eerder mee en de rest is snel klaar! 

Curry van kabeljauw en kokosmelk met gebakken courgette en aubergine

50 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels azijn (rijstwijn)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker (optioneel)
  • 2 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 500 g kabeljauwhaas
  • 1 courgette
  • 1 aubergine

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en de knoflook en snipper het grof. Verhit in een pan 2 eetlepels olie. Bak de ui en knoflook in ca. 5 minuten lichtbruin, af en toe omscheppen.
  2. Voeg 2 dl water toe en laat de uienbouillon ca. 20 minuten zachtjes trekken.
  3. Zeef de bouillon boven wijde pan. Roer vervolgens de azijn, vissaus, suiker, currypasta en kokosmelk erdoor.
  4. Breng de curry tegen de kook aan.
  5. Snijd de kabeljauwhaas in 4 gelijke stukken. Leg de kabeljauw in de currysaus en laat het in ca. 10 minuten gaar pocheren (saus mag niet koken).
  6. Snijd intussen de courgette en aubergine in plakken van ca. 1 cm en bestrijken met ca. 1 eetlepel olie.
  7. Verhit een grillpan en bak de courgette en aubergine in ca. 2 minuten mooi bruin, halverwege keren.
  8. Verdeel de groentes over vier borden. Schep hierop de vis samen met enkele eetlepels saus.
  9. Lekker met rijst en een groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.