Ei in broodje uit de oven

broodje-ei

Dit is een heerlijk broodje ei. Een leuk broodje voor Pasen of een uitgebreide brunch. Een ei in een broodje! Het eitje wordt niet gekookt, komt niet uit de koekenpan, maar wordt gegaard in een broodje in de oven.

Het leuke & lekkere is dat je er alle kanten mee op kunt. Aan ieders smaak is dit broodje aan te passen én het ziet er leuk uit.

Ei in broodje uit de oven

5 minuten – 30-40 minuten in de oven – 4 personen

Ingrediënten

  • 4 pistolets (afbakbroodjes)
  • 4 eieren
  • 8 cherry tomaten
  • 4 champignons
  • 4 plakjes kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats bakpapier op een bakplaat.

2. Snijd de champignons in plakjes en de cherrytomaatjes in schijfjes.

3. Hol de pistoletjes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buiten kant van de broodjes heel blijft.

4. Smeer de binnenkant van de broodjes in met gesmolten boter en bestrooi met peper en zout.

5. Leg in ieder broodje een paar plakjes champignon en 2 stukjes tomaat. Leg hierop een plakje kaas. Druk dit even goed aan. Breek boven ieder broodje een ei. Verdeel tot slot nog een paar plakjes tomaat over het broodje.

6. Strooi er nog een beetje peper en zout over.

7. Bak de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Bedek de broodjes hierna losjes met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 20 minuten af.

eiinbroodje

In 2015 met blaadjes spinazie erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.