Eiersalade met truffel

eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade mag niet ontbreken tijdens Pasen. Heerlijk voor bij de Paasbrunch. Om hem extra feestelijk te maken voegde ik er wat truffel aan toe. Verse truffel rasp je als laatste over de eiersalade. Verse truffel is alleen wel kostbaar, dus ik gebruike truffelolie. Die heb heb ik er gewoon op het laatst doorheen geroerd. Hou je niet zo van truffel? Je kan ook verse bieslook toevoegen. Super lekker!

Het maken van eiersalade heel simpel. Mijn vriend heeft het namelijk gemaakt met mijn instructies op afstand (ik was ons meisje een babyhapje aan het geven) en hij zei: je moet er echt bij typen dat het super easy is! Dus bij deze :)

Deze eiersalade is lekker op een toastje of op een verse snee brood. En als je eenmaal de homemade versie geproefd hebt, wil je nooit meer anders! 

Eiersalade met truffel

10 minuten – 1 bakje

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Verse truffel of truffelolie

Bereidingswijze

1. Kook de eieren in 12 minuten gaar in water. Ze moeten hard gekookt zijn, dat werkt het beste in deze eiersalade.

2. Giet de eieren af en laat de eieren schrikken in koud water.

3. Pel de eieren en doe ze in een kommetje. Prak ze met een vork fijn. Je kunt de eieren zo fijn of zo grof prakken als je zelf wilt.

4. Voeg een lepel mayonaise en een lepel Griekse yoghurt toe.

5. Breng de eiersalade royaal op smaak met peper en zout en meng het door elkaar.

6. Voeg tenslotte wat vers geraspte truffel of een theelepel van de truffelolie toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.