Gebakken rijst met kip, groente en ei

rijst

Ik heb weer een heerlijk gezond recept voor jullie! Dit keer met veel groente, ei en gebakken rijst.

Ik heb het de laatste tijd al meerdere malen gemaakt en smaakt echt super lekker. Door de ui, knoflook, ketjap manis en cayennepeper zit er een heerlijke smaak aan de kip. En door het meebakken van de rijst komen de smaken daar ook goed doorheen. Je moet het maar gewoon eens proberen. En als je de ingrediëntenlijst ziet zitten er ook genoeg groentes in, waar ik veel van houd!

Ideaal is dat je voor dit recept een restje rijst (leftovers!) kan gebruiken. Ik heb regelmatig een restje in de vriezer liggen en die maak ik nu op met dit gerecht.

Gebakken rijst met kip, groente en ei

30 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rijst (of gebruik restjes rijst)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 300 gram kipfilet
  • 2 paprika’s, kleur naar keuze
  • 1 prei
  • Half bakje champignons
  • Blikje doperwten (ik heb altijd verse in de vriezer liggen)
  • Blikje mais
  • 2 el olijfolie
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl cayennepeper
  • optioneel: cashewnoten, gebakken uitjes en/of kroepoek

 Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Of gebruik een restje rijst.

2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

3. Meng vervolgens in een kom de olijfolie samen met de ketjap en cayennepeper. Doe hier de kippenblokjes bij en laat dit 10 minuten marineren.

4. Snijd de ui, knoflook en alle andere groentes in kleine stukjes.

5. Nu gaan we eerst in een wokpan de ei bakken. Doe een scheutje olie in de pan en bak de eieren tot het kleine stukjes worden (scrambled egg). Doe het ei in een apart schaaltje.

6. Gebruik dezelfde pan, doe opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook hierin.

7. Voeg vervolgens de gemarineerde kipfiletblokjes toe. Bak dit tot de kipfilet gaar is geworden.

8. Voeg nu alle gesneden groente toe samen met de doperwten en mais.

9. Breng naar wens op smaak met zout en peper toe. Als je van pittig houdt dan kan je extra cayennepeper toevoegen en eventueel een theelepel sambal.

10. Als laatste ga je de gekookte rijst toevoegen aan de kip met groente. Door het opbakken krijgt de rijst een heerlijke smaak.

11. Na 3 minuten bakken is je gerecht klaar. Serveer met de ei en eventueel met een handje gehakte cashewnoten, gebakken uitjes en/of kroepoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.