Gezondere Paaskoekjes

Voor de Paasdagen heb ik samen met mijn dochtertje deze leuke Paaskoekjes gebakken. Ze zijn heel makkelijk om te maken en zien er superleuk uit door het paaseitje bovenop. Daarnaast zijn de koekjes hartstikke gezond, alleen in het chocolade eitje zit suiker, maar bij Pasen horen uiteraard lekkere paaseitjes erbij!

Je kan natuurlijk ook een ander basisrecept voor de koekjes gebruiken, ik vind het gewoon leuk om het idee van het Paaseitje op het koekje te delen. Ik heb de koekjes in 15 minuten gebakken in de oven. Veel langer moet de koekjes niet in de oven, want anders smelt de chocolade weg.

Fijne Paasdagen allemaal!
Gezondere Paaskoekjes

25 minuten – ± 15 koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram speltmeel
  • 75 gram ongezouten amandelen, zonder velletje
  • 75 gram hazelnoten
  • 50 gram dadels
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 75 milliliter water
  • snufje zout
  • chocolade paaseitjes

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. En bekleed een ovenplaat met bakpapier.

2. Maal de amandelen en de hazelnoten in een keukenmachine fijn.

3. Voeg vervolgens het speltmeel, de dadels, honing, kokosolie, snufje zout en de helft van het water toe.

4. Meng alles door elkaar tot een kleverige bal. Niet kleverig genoeg? Voeg dan het overgebleven water ook toe.

5. Neem een klein balletje deeg van de deegbal en maak hier op de ovenplaat kleine rondjes van.

6. Snijd de chocolade paaseitjes in de lengte doormidden met een scherp mes.

7. Druk vervolgens de halve paaseitjes bovenop het koekjes.

8. Zet de koekjes in de oven en bak ze maximaal 15 minuten. Check vanaf 10 minuten goed dat de chocolade eitjes niet smelten, zet anders de oven zachter.

9. Haal de koekjes uit de oven, laat ze goed afkoelen!

 

ps. mijn dochtertje heeft de koekjes met een vormpje van een eitje ovaal gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *