Groente omelet met spinazie & courgette

omelet

Een ei pannenkoek of een groente omelet zijn heerlijk als lunch. Ik maak ze meerdere malen per week. Zo krijg ik lekker veel groente binnen en eet ik geen brood. En op deze manier kan ik ook mijn restjes in de koelkast opmaken. Dit keer is het een omelet van spinazie, courgette geworden. Met ui, basilicum en feta. Heel erg lekker!

Groente omelet met spinazie & courgette

15 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1/4 courgette, in kleine blokjes
  • 1 handje verse spinazie
  • Kaas (kies je favoriet: geraspte kaas, geitenkaas, feta, mozzarella, parmezaan, etc.)
  • Peper, zout
  • Kokosolie
  • Optioneel: verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren met wat peper en zout en de melk luchtig op in een kom met een garde. Als je basilicum gebruikt, snijd dit fijn en roer het door het eimengsel.
  2. Verhit ondertussen kokosolie in een koekenpan.
  3. Bak eerst de uitjes in de pan, voeg vervolgens de courgette toe en bak zo’n 3 minuten.
  4. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken.
  5. Nu mag je het eimengsel toevoegen. Strooi nu de kaas over het eimengsel. Laat op een zacht vuurtje met deksel op de pan langzaam gaar worden in ongeveer 10 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *