Hete kip

hetekip

Dit recept is zo lekker en makkelijk! Volgens mij heb ik het al 100x gemaakt. Zelfs m’n vriend die nooit kookt, vind het leuk om dit makkelijke recept te maken. Nouja, de kip moet ik snijden, hij wilt vooral de saus maken! En hij vindt de saus zó lekker dat hij de saus meestal dubbel maakt :)  En als we gaan BBQen dan komt deze satésaus ook op tafel. De ingrediënten hebben we standaard in huis dus waarom niet?

Gebruik bij dit recept nooit gewone kip, kippendijen zijn veel malser!

Je kan bij dit recept zilvervliesrijst met boontjes maken, maar gebakken aardappeltjes met een groenesalade is ook super lekker erbij. Of doe de hete kip in een pitabroodje met komkommer. Ik hou van gevarieerd eten en met dit recept kan je alle kanten op.

Laat je mij weten wat jij erbij hebt gegeten?

Hete kip

20 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kippendijen
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel pindakaas
  • halve ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze

1. Snijd de kippendijen in blokjes.

2. Giet een scheutje olie in een pan en fruit hier de ui en knoflook aan. Voeg na 3 minuten de kip toe en bak deze in circa 5 minuten gaar.

3. Voeg vervolgens de ketchup, ketjap, sambal en de pindakaas toe en laat het geheel nu circa 5 minuten pruttelen.

Eetsmakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.