Italiaans stoofvlees met tomaten

italiaansstoofvlees

In de wintermaanden eet ik graag een stoofpotje. Mijn favoriete stoofvlees recept heb ik al met jullie gedeeld en ik kreeg hier allemaal leuke reacties op waaronder zelfs een tip voor Italiaans stoofvlees! Super leuk! Ik ben altijd super blij met jullie reacties! :)

Nu het lente is en we richting de zomer gaan vond ik het tijd worden voor een nieuw stoofpotje met een zomerse twist. Uiteraard maak ik daarom nu het recept voor Italiaanse stoofvlees. Dit keer dus een stoofpotje zonder rode wijn maar met witte wijn. En door de verse tomaten maakt het stoofpotje al veel meer zomers! Ook serveer ik er geen aardappelpuree bij maar lekkere verse tagliatelle!

Het eindresultaat is heerlijk! Heerlijk mals vlees met een smaakvolle tomatensaus. Verder vond ik het fijn dat dit recept snel klaar is. Je moet alleen rekening houden dat het 2 uur moet stoven. Hierdoor rook mijn huis de hele middag heerlijk naar de Italiaanse keuken.

Italiaans stoofvlees met tomaten

25 minuten + 2 uur stoven – 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram riblappen
  • 1 el bloem
  • 10 g Italiaanse kruidenmix (bijv. tijm, salie, oregano, rozemarijn)
  • 4 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 trostomaten
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1/2 biologische citroen (schoongeboend)
  • 10 g platte peterselie
  • verse tagliatella

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd 1 knoflookteentje fijn en zet apart.
  2. Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Meng het vlees in een kom met peper, zout en een eetlepel bloem.
  3. Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.
  4. Verhit 3 el olie in een braadpan en bak het vlees bruin. Neem uit de pan.
  5. Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.
  6. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten samen met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng het stoofpotje op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Rasp de gele schil van de halve citroen. Snijd de peterselie en de knoflook zeer fijn en meng met het citroenrasp. Dit mengsel heet gremolata. Zet dit een kwartier apart. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata.
  8. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *