Kip met rode pesto uit de Airfryer

IMG_3808Ik heb alweer bijna een jaar de Philips Airfryer en ik maak er nog steeds – bijna dagelijks! – met veel plezier gebruik van. Wil je nog eens mijn review lezen over de Philips Airfryer? klik dan hier.

Een van mijn favoriete gerechten uit de Airfryer is deze gebakken kip met rode pesto en mozzarella. Ik bak het gewoon in het mandje en na 15 minuten is de kip super mals met een krokant laagje door de rode pesto en mozzarella. Het is écht een heerlijk gerecht!

Ik maak de rode pesto zelf, maar een potje mag natuurlijk ook. Bij dit gerecht is het ook heerlijk om er gekookte tagliatelle erbij te eten. Roer hier een eetlepel van de rode pesto doorheen en leg de gebakken kipfilets hier bovenop. Lekker met een frisse rucola salade erbij (zie foto onderaan).

Kip met rode pesto uit de Airfryer

20 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets
  • 2 plakjes mozzarella
  • 15 gram geroosterde pijnboompitten
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 15 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50-100 ml Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

2. Maak van de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, knoflook en veel olijfolie in een keukenmachine de rode pesto. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd de kipfilets in de lengte door de helft.

4. Smeer twee kipfilets in met de rode pesto en leg hierop een plakje mozzarella.

5. Leg de andere helften kipfilet hier boven op.

6. Doe de kip in het mandje van de Airfryer en bak ze 15 minuten in de Airfryer op 180 graden.

FullSizeRender-11ps. het mandje is hierna behoorlijk vies, maar laat het direct na het bakken 15 minuten staan in water met een beetje afwasmiddel. Zet het daarna in de vaatwasser en hij is weer als nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.