Macaroni met blokjes ham, kaas en gebakken ei

Dit is een super simpele macaroni, maar door de smaken samen is het een heerlijke makkelijke maaltijd. Probeer het ook eens… I love het gebakken eitje bovenop! Ook zeer kidsproof, die smullen altijd mee.

Macaroni met blokjes ham, kaas en gebakken ei

15 minuten — 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram macaroni
  • 4 eieren
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 knoflook, uitgeperst
  • 140 g tomatenpuree
  • 200 gram beenhamblokjes
  • 100 gram kleine blokjes kaas of geraspte kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Ketchup (optioneel)
  • Plakjes augurk
  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 2 tomaten, in schijfjes

Bereiding

1. Kook de macaroni beetgaar volgens de omschrijving op het pak.

2. Bak in een koekenpan 4 kleine gebakken eieren. Laat de pan vervolgens op laagvuur de eieren warm houden.

3. Verhit een tweede koekenpan met wat olie en fruit hierin de ui, knoflook en hamblokjes aan totdat de ui glazig wordt.

4. Voeg de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak dit een minuutje op een laag vuur mee. Zo wordt de tomatenpuree zachter van smaak en minder zuur.

5. Voeg vervolgens een half kopje water toe om de saus wat smeuïger te maken en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. En zet het vuur uit.

6. Giet de macaroni af en roer deze samen met de kaasblokjes door de tomatensaus.

7. Serveer de macaroni direct op borden met een gebakken ei en een salade van de augurk, tomaat en komkommer. Serveer er eventueel nog wat ketchup overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.