Mexicaanse taco’s uit de oven met gehakt, kidneybonen en tomaatjes

Deze Mexicaanse taco’s uit de oven heb je van de week al een keer voorbij zien komen in mijn weekmenu. Deze foto is dan ook al een wat oudere foto, maar ik vergeet steeds om deze heerlijke maaltijd uit te werken. Terwijl ik hier echt heel blij van wordt! Mexicaanse taco’s zijn een van mijn favoriete gerechten. Het is ook altijd snel en makkelijk om te maken en ik heb het idee dat ik iets gezonds eet.

Het recept van deze gevulde taco’s uit de oven is eigenlijk super makkelijk. Ik doe er altijd nog mais en ananas doorheen, maar je kan dit ook weg laten. De laatste keer had ik de taco’s zonder de kidneybonen gemaakt maar ik zou het wel aanraden om die erin te doen want kidneybonen vullen heel goed. Als je er niet van houdt doe dan wat extra gehakt en groentes in de gevulde taco’s en strooi er lekker wat kaas overheen voordat het de oven in gaat.

Ik zet op tafel altijd nog schaaltjes met extra tomaatjes, schijfjes komkommer, ijsbergsla, mais, ananas, zure room en chilisaus. Ik vind de combinatie van de warme taco’s met salade altijd super lekker. Probeer het ook eens! Kindjes eten dan ook altijd extra veel groentes. Ik houd van deze Mexicaanse taco’s uit de oven (maar dat is inmiddels denk wel duidelijk!)

Mexicaanse taco’s uit de oven met gehakt, kidneybonen en tomaatjes

25 minuten – 2-3 personen

Ingrediënten

  • 6-8 tacoschelpen
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 druppeltjes tabasco
  • 10 cherrytomaten
  • klein blikje kidneybonen
  • klein blikje mais
  • 1/2 verse ananas, in blokjes
  • 2 tl taco kruidenmix
  • 75 gram geraspte kaas

Optioneel (in bakjes op tafel)

  • ijsbergsla
  • schijfjes komkommer
  • extra tomaatjes
  • extra mais / ananas
  • zure room
  • chilisaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en zet de tacoschelpen rechtop naast elkaar in de ovenschaal.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze met een beetje olijfolie in een pan.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  4. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in stukjes, de komkommer in schijfjes en de ananas in blokjes.
  5. Voeg aan het gehakt vervolgens de tomatenpuree, tabasco, taco kruiden, cherrytomaatjes, kidneybonen en mais toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
  6. Doe de ijsbergsla en overige groentes in bakjes en zet deze alvast op tafel samen met de zure room en chilisaus.
  7. Schep het gehaktmengsel in de tacoschelpen. Doe overal nog een beetje ananas in en maak de taco’s af met geraspte kaas.
  8. Zet de Mexicaanse nacho’s 12 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de taco’s knapperig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.