Minestrone soep (alla Genovese)

IMG_5776

Elke regio in Italië heeft zijn eigen minestronesoep. Door deze minestronesoep wordt op het einde een lepel pesto geroerd, super lekker! Ik deel daarom de alla Genovese versie met jullie! Deze soep eten wij regelmatig op een zomerse avond.

Mocht je bepaalde ingrediënten niet kennen, Google ze even op afbeeldingen. Dan herken je ze vast wel… en bij de meeste supermarkten is het allemaal verkrijgbaar. En anders kan je natuurlijk variëren met bonen of pasta die je lekker vindt!

Minestrone soep (alla Genovese)

35 minuten + 2 uur koken – 6 personen

Ingrediënten

  • 220 gram borlotti bonen
  • 50 gram roomboter
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 15 gram peterselie, fijngehakt
  • 2 salieblaadjes
  • 100 gram pancetta, in dobbelsteentjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 2 wortels, in plakjes
  • 3 aardappelen, geschild maar wel heel gelaten
  • 1 tl tomatenpuree
  • 400 gram tomaten uit blik, gesneden
  • 8 basilicumblaadjes
  • 3 liter kippenbouillon
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 220 gram doperwtjes
  • 120 gram pronkbonen, in stukjes
  • 1/4 kool, in dunne reepjes
  • 150 gram kleine pasta (bijv ditalini)
  • Pesto (verse)
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui, knoflook, peterselie, salie en de pancetta toe. Bak ze onder af en toe roeren circa 10 minuten op laag vuur, tot de ui goudbruin en zacht is.

2. Snijd ondertussen alle groente indien je dit nog niet hebt gedaan…

3. Voeg de selderij, wortel en aardappel (heel gelaten) toe en kook het geheel 5 minuten.

4. Roer de tomatenpuree, tomaten, basilicumblaadjes en de borlotti bonen erdoor. Breng op smaak met veel peper.

5. Voeg de bouillon toe en breng het geleidelijk aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de minestrone 2 uur sudderen. Roer af en toe.

6. Als de aardappelen na 2 uur nog niet uiteengevallen zijn, breek ze dan met een vork. Voeg de courgette, doperwten, pronkbonen, kool en de pasta toe aan de soep.

7. Laat alles sudderen totdat de pasta al dente is. Circa 10 minuten.

8. Schenk de soep in een soepbord of grote kom. Doe er een eetlepel verse pesto op en maak de minestrone af met Parmezaanse kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.