Monchoutaart

Tijd om met jullie weer een heerlijke Monchoutaart te delen! Deze is super simpel, snel klaar, maar net zo lekker!

Deze Monchoutaart lijkt enorm op de Monchou taart met kersen en chocolade maar ik vond het ook wel leuk om nu een enorm simpele te delen op mijn blog die iedereen kan maken. Maar met een chocolade bodem is ook erg lekker, dus je kan dus kiezen welk recept je maakt! ;-)

Qua taarten op mijn blog merk je wel dat ik steeds in dezelfde categorie blijf. Monchoutaarten en cheesecakes! Ik vind dit soort taarten gewoon het aller-aller-lekkerst! Het is ook makkelijk dat ze nobake zijn, ze hoeven dus niet in de oven, 2 uur in de koelkast en ze zijn klaar. En aan de reacties van vrienden en familie te horen zijn ze altijd een succes. Dus ik blijf dit soort taarten bakken en delen.

Monchoutaart

30 minuten – 2 uur in de koelkast – 10 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Monchou
  • 200 gram Bastognekoekjes
  • 60 gram roomboter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 ml opgeklopte slagroom (bijv. Melkunie)
  • 1 blik vlaaifruit kersen

Bereidingswijze

1. Vet een springvorm in.

2. Verkruimel de Bastognekoekjes samen met de roomboter in een keukenmachine.

3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het even weg in de koelkast.

4. Klop de Monchou en vanillesuiker tot een smeuïge massa.

5. Spatel de opgeklopte slagroom door het Monchou-mengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de Bastognekoek-bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

6. Versier vlak voor het serveren de taart met een blikje kersenvlaai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *