Noodles met zwarte pepersaus en biefstuk

Op deze Blue Monday vroeg ik op Instagram of iemand misschien zin heeft om vanavond deze Noodles te eten. Lekker wat gezonds op deze saaie regenachtige dag. Ik kreeg hierop een hoop leuke reacties! Gelijk voor jullie het recept uitgewerkt op mijn blog van deze heerlijke noodles met zelfgemaakte zwarte pepersaus en gemarineerde biefstuk (ook in de pepersaus) met knapperige groentes en lekker veel knoflook.

Mocht je het toch te zwaar hebben op deze Blue Monday om al deze ingrediënten te kopen (bij mij staan ze standaard in de voorraadkast, maar kan begrijpen dat dit niet bij iedereen zo is). Dan kan je ook een zakje/potje kopen met zwarte pepersaus smaak. Maar zelf zou ik dat nooit doen, want zelf gemaakt is veel lekkerder en daarnaast vind ik kant-en-klare sausjes altijd veelste zout! Maargoed, de keuze is aan jou. Het is verder een heerlijk en gezond receptje!

Noodles met zwarte pepersaus en biefstuk

20 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram Udon Noodles (mijn favoriet!)
  • 400 gram biefstuk
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 tl worcestersaus
  • 2 el Japanse rijstwijn
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 tl zwarte peper
  • 2 tl maïzena
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s (1 rode en 1 gele)
  • 1 grote witte ui
  • Zonnebloemolie
  • Taugé
  • Koriander

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op en kook de noodles zoals op de verpakking staat.
  2. Snijd de biefstuk in reepjes
  3. Meng de soja-, oester- en worcestersaus met de Japanse rijstwijn, sesamolie, rietsuiker, zwarte peper en maïzena tot een marinade. Leg de biefstukreepjes hierin en laat 10 minuten marineren.
  4. Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en de paprika en ui in grove stukken.
  5. Verhit 4 el zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook, ui en paprika 5 minuten op hoog vuur. Voeg de laatste minuut ook een handje taugé toe.
  6. Schep de groentes uit de wok en doe het even in een bakje.
  7. Roerbak nu de biefstukreepjes in de wok totdat de buitenkant bruin is. Voeg de marinade toe en de groentes. Zet het vuur wat zachter en laat nog 5 minuten pruttelen.
  8. Proef de saus en breng eventueel op smaak met nog extra zwarte peper en sojasaus.
  9. Maak de blaadjes koriander schoon en zorg dat de noodles klaar zijn.
  10. Schep de noodles, biefstuk, groentes en saus in 4 kommen. Garneer met nog een beetje taugé en koriander.

 

Recept komt uit de Eetkalender van Francesca Kookt en heb hier mijn eigen draai aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.