Onbijtpannenkoekjes

Ik vind het heerlijk om op zondagochtend uitgebreid te ontbijten. Vaak kies ik er dan voor om gezellig samen met 1 van de kindjes deze gezonde ontbijtpannenkoekjes te maken.

Deze pannenkoekjes zijn ideaal om mee te ontbijten want ze zijn gemaakt van ei, havermout en banaan, waardoor het een goede start is van de dag! Ik vind het altijd lekker om ze te versieren met wat fruit en honing. Maar door bananen zijn de pannenkoekjes al zoet genoeg van zichzelf.

Ontbijtpannenkoekjes

20 minuten – 1 persoon

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels havermout
  • snufje kaneel
  • Kokosolie of olie om in te bakken
 Serveer met:
  • biologische honing
  • blauwe bessen
  • frambozen
  • extra banaan voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de banaan in stukjes. Meng in een keukenmachine of met een staafmixer de plakjes banaan met eieren, havermout en kaneel.
  2. Verhit kokosolie of olie in een koekenpan, bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Keer de pannenkoekjes na een paar minuten heel voorzichtig om. Zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog zet, de pannenkoekjes verkleuren snel.
  3. Garneer de pannenkoekjes met plakjes banaan, frambozen en blauwe bessen en doe er een eventueel beetje honing overheen.

 

Recept komt van Brenda Kookt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *