OVER MIJ

Welkom op Culime.nl!

Culime staat voor culinair & me. Ik ben altijd bezig met lekker eten & drinken. Daardoor vind ik het leuk om hier over te schrijven op mijn foodblog en anderen hiermee te inspireren.

Ik ben één van de vele foodblogs, maar dit is mijn eigen foodblog, mijn online plekje om recepten te bewaren en te delen. Handig dat ik nu niet meer alles in mijn kookboekje hoef te schrijven, maar alles gebundeld op 1 plekje heb staan. En ook handig voor als ik in de supermarkt loop zonder boodschappenlijstje en natuurlijk ook als naslagwerk voor mijn kindjes later.

Wie ben ik?

Ik ben Maaike Stet, 32 jaar, moeder van 2 kindjes, opgegroeid in Delft, met veel plezier in Rotterdam gewoond en sinds een paar jaar woon ik in een heel klein dorpje in Zeeland.

Hoe het allemaal begon…

Sinds ik klein ben houd ik al van eten! Ik hielp als kind graag mee in de keuken en mijn favoriete gerechten als kind waren altijd spaghetti alle vongole en spinazietaart.

Ik ben opgegroeid in Delft en hier heb je duizenden leuke en gezellige restaurantjes, waar ik nog steeds graag kom als ik op bezoek ga bij mijn moeder. Mijn vader is helaas overleden maar kan me nog goed herinneren hoe dol hij ook op eten was en hij elk weekend in de keuken stond en altijd lekker kookte van zelfgemaakte pizza’s tot de Indonische keuken. Mijn ouders waren echte Bourgondiërs. Elke vrijdagavond gingen we uiteten en daar begon mijn passie & liefde voor de horeca.

Opleiding & werk

Ik heb mijn studie International Hotel & Hospitality Management in Rotterdam afgerond en verschillende bijbaantjes in de horeca gehad. Ik heb daarna een paar jaar in de mooiste hotels van Nederland gewerkt. Daarnaast heb ik zelfs een jaar als gastvrouw bij een bekend sterrenrestaurant gewerkt. En op mijn cv kan ik ook een stage in Nieuw-Zeeland toevoegen waar ons koningspaar op huwelijksreis is geweest… (het was daar écht prachtig!)

Wat doe ik nu…

Ik woon sinds een paar jaar super gelukkig met mijn vriend John in Zeeland. Nooit verwacht dat ik, een echt stadmeisje, naar een klein dorpje in Zeeland zou verhuizen. Ik ben een super trotse moeder van twee lieve kindjes. Joia is geboren op 12 september 2014 en Jamie is geboren op 29 december 2015. Mijn vriend en ik zijn de laatste tijd vooral druk met de opvoeding, wassen, schoonmaken, tuinieren en tussendoor proberen we leuke dingen te doen in het mooie Zeeland, waardoor het bijhouden van deze blog niet altijd lukt… ;-)

Qua werk start ik binnenkort met iets heel leuks en zal ik later meer over vertellen. Via mijn LinkedIn kan je natuurlijk ook even gluren. Verder ben ik natuurlijk ook druk met de dagelijkse werkzaamheden in en rond het huis en de twee kleintjes vragen ook behoorlijk wat aandacht! Ik probeer tussendoor in mijn vrije momentjes aan deze blog te werken en mijn Social Media kanalen bij te houden. Mijn hobby’s zijn natuurlijk mijn vriendinnen en familie. Maar ook hardlopen, gezond koken, bakken, op vakantie gaan, mijn moestuin, Netflixen… oja en online shoppen vind ik ook best wel erg leuk :-)

Start bloggen 2015

Ik ben deze foodblog begin 2015 begonnen. Ik deelde al een tijdje foto’s van mijn gerechten op Instagram en kreeg steeds meer vragen naar het recept. Daardoor ben ik begonnen met deze website. Ik heb op mijn 18e een jaartje een Informatica studie gevolgd dus ik vind het erg leuk om ook weer bezig te zijn met websites maken en de opmaak hiervan.

Mijn grootste hobby zal altijd koken en bakken zijn, we moeten tenslotte elke dag eten :-). Ik vind het zelf erg belangrijk om altijd alles vers te maken, zonder pakjes en zakjes, suikervrij en zo min mogelijk zout. Ik geef deze basis ook mee aan mijn kindjes. Ik hoop anderen mensen hiermee te inspireren want alles zelf maken is zo makkelijk en ik probeer mijn recepten daarom ook zo simpel mogelijk te houden.

Foto’s op mijn site

De foto’s van mijn recepten maak ik altijd met mijn iPhone. Zo kan je precies zien hoe het eten eruit ziet als je het hebt klaargemaakt. Ik heb daarnaast ook geen tijd om er een heel kunstwerk van te maken, mijn kindjes worden al ongeduldig als ik er heel snel 1 foto van wil maken… Verwacht dus niet de allermooiste foto’s van mij haha. (update februari 2018: ik heb voor mijn verjaardag opeens een super mooie Canon camera gekregen waardoor mijn foto’s misschien wel mooi gaan worden! Echt heel blij mee!)

Tot slot

Ik kom helaas tijd te kort om het maximale uit mijn blog te halen maar als ik mijn statistieken bekijk ben ik dolgelukkig om te zien dat mijn foodblog blijft groeien!

Ik heb nog veel meer ideeën, heb veel recepten in mijn concepten staan en zou graag nog meer met mijn favoriete hotspots willen doen. De komende tijd ga ik hier vrolijk mee verder.

Het begon allemaal met Instagram dus ik zou je vooral willen aanraden om mijn op Instagram te volgen, daar krijg je een beter kijkje in mijn leven.

Geniet van alle recepten en veel kookplezier! ♡

Liefs,

Maaike