Pasta broccoli

IMG_2412Van deze pasta broccoli ben ik fan! Het ziet er heel simpel uit en dat is het ook! Na een lange werkdag flans ik deze pasta in 10 minuten in elkaar. Ik vind de smaak heerlijk door de knoflook en ansjovis. Dit had ik van te voren niet verwacht maar de smaken passen goed bij elkaar. En een extra voordeel is dat de kindjes hier ook goed van eten en zo krijgen ze de goede vitamines van de broccoli binnen!

Pasta Broccol

10 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stronken broccoli
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 ansjovisfilets, in kleine stukjes
  • 4 flinke klonten roomboter
  • 400 gram pasta, naar keuze
  • zout en peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 Spaanse rode peper (optioneel)

Bereidingswijze

  • Zet voor het koken van de pasta een grote pan op het fornuis met water + snufje zout en breng aan de kook.
  • Was en snijd de roosjes van de broccoli. Zet apart en gooi de steel niet weg!
  • Snijd de dikke schil en de droge onderkant van de steel af en snijd de rest van de steel in hele kleine stukjes.
  • Doe de kleine stukjes broccoli samen met de knoflook, ansjovis, Spaanse rode peper (optioneel) en 2 klontjes roomboter in een pan. Doe een deksel op de pan en laat 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe er de laatste 6 minuten de broccoliroosjes erbij.
  • Laat de pasta en broccoli uitlekken en schep het mengsel uit de andere pan erdoorheen.
  • Doe de rest van de boter, Parmezaanse kaas en een klein beetje peper erbij.
  • Serveer direct. Eventueel met wat groene olijven of walnoten.

 

Recept komt uit Jamie Oliver – Happy Days met The Naked Chef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.