Pasta Philadelphia met kip

Dit lekkere recept heeft een vriendin ooit eens geschreven in mijn oude receptenboekje. Ik maak deze pasta zeer regelmatig waardoor het eigenijk vreemd is dat het recept nog niet online staat. Maar dit gerecht zit goed in m’n hoofd en maak ik meestal even snel met wat ik in huis heb.

Wat ik fijn vind aan deze pasta is dat er veel groenten in zitten. En door de Philadelphia wordt het een heerlijk romige saus.

Je kan het recept volgen qua ingrediënten, maar vaak gebruik ik groenten of pasta die ik nog in huis heb. In principe smaakt alles lekker in deze makkelijke pasta. De gebakken kip kan je ook vervangen door scampi’s. En het is eventueel ook lekker om de kip eerst in rode ui en knoflook te bakken. Thank you Ilse!

Pasta Philadelphia met kip

20 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram tagliatelle
  • 350 gram kip
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 bakje cherry-tomaatjes
  • 100 gram gedroogde tomaten
  • 1 bakje Philadelphia
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 scheutje Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de kip in reepjes.
  3. Snijd de courgette en aubergine in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes.
  4. Bak de kipreepjes in olijfolie gaar.
  5. Voeg de gesneden courgette en aubergine toe.
  6. Bak na 3 minuten de gehalveerde cherrytomaatjes mee.
  7. Bak nog 1-2 minuten en breng op smaak met Italiaanse kruiden.
  8. Roer 3 eetlepels Philadelphia er door heen.
  9. Voeg de tagliatelle hieraan toe en roer eventueel nog wat extra Philadelphia door het geheel.
  10. Voeg tenslotte de gedroogde tomaatjes toe.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.