Pastaschotel met kipreepjes, prei, champignons en paprika

pastaschotel

Vanavond aten wij deze pastaschotel. Omdat hij goed in smaak viel wil ik het recept gelijk met jullie delen.

Het gerecht is makkelijk te bereiden en snel klaar. Mijn dochtertje zat ook te smullen dus het is ook zeker kidsproof! Ik heb gekozen voor de groentes prei, champignons en paprika maar je kan dit zelf naar smaak aanpassen.

Pastaschotel met kipreepjes, prei, champignons en paprika

15 minuten + 10 minuten in de oven – 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram pasta (fusilli)
  • 200 gram gerookte kipreepjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 prei
  • 200 gram champignons
  • 1 paprika
  • 500 ml vocht (bijv. 250 ml melk & 250 ml kippenbouillon)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 tl verse peterselie
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Zet een pan water op en kook de pasta gaar.

3. Snipper een ui en giet een scheutje olijfolie in een braadpan. Fruit de ui en pers hierboven een teentje knoflook uit.

4. Snijd de champignons, paprika en prei in kleine stukjes en fruit dit mee met de ui en knoflook.

5. Voeg vervolgens de bloem toe en meng alles goed door elkaar. Laat dit 1 minuut bakken.

6. Voeg nu beetje voor beetje het vocht toe (melk en/of bouillon). Blijf ondertussen goed roeren totdat je al het vocht hebt toevoegt.

7. Voeg nu de kipreepjes, peterselie en peper toe aan de saus.

8. Schep de pasta door de saus en verdeel een beetje kaas over de bovenkant.

Indien je geen braadpan voor in de oven hebt, schep je het geheel over in een ovenschaal.

9. Maak het geheel af met de plakjes mozzarella. Zet de braadpan voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.