Pompoensoep

fullsizerender-10Pompoensoep! ♡

Ja pompoensoep met een hartje. Ik vind de smaak van pompoen altijd heerlijk en wanneer ik deze soep heb gemaakt word ik blij.
Ik zou zeggen maak dit recept ook een keertje en je snapt wat ik bedoel.

Pompoensoep

15 minuten – 30 minuten koken – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • mespuntje gemberpoeder
  • mespuntje laospoeder
  • 1,5 liter water
  • 2 bouillonblokjes (groente of kip)
  • 1 flespompoen (1 kilo)
  • 1 courgette
  • verse koriander
  • kookroom

Bereidingswijze

1. Snijd de rode ui, knoflook en rode peper fijn.

2. Smelt de kokosolie in een grote soeppan. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en zet het vuur 5 minuten laag. Voeg nu ook de kerriepoeder, gemberpoeder en laospoeder toe en roer dit een halve minuut goed door.

3. Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe. Breng de bouillon aan de kook.

4. Was en snijd ondertussen de flespompoen en courgette in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon.

De schil van een flespompoen kan je gewoon laten zitten en gebruik een scherp mes.

5. Laat de groentes in de soep in 30 minuten op een laag vuurtje gaarkoken.

6. Pureer de soep met een staafmixer.

7. Snijd de koriander fijn en schep de soep in een kommetje, schenk er een scheutje kookroom bij en besprenkel je pompoensoep met de koriander.

Recept komt uit Powerfood van Rens Kroes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.