Pruimen en bramentaart

IMG_2450Dit is een heerlijke en snelle taart. Ik heb in de tuin pruimen en bramen groeien dus ik wilde hier lekker mee gaan bakken. Daarom heb ik beide fruitsoorten in de taart verwerkt, maar alleen pruimen kan natuurlijk ook.

Straks wanneer mijn appels en peren rijp zijn ga ik deze ook zeker nog eens in dit recept verwerken. Maar denk dat deze combinatie wel favoriet blijft met pruimen en bramen. Het ziet er niet alleen heerlijk uit, hij smaakt ook super lekker! Ik neem nog een stukje… 

Pruimen en bramentaart

15 minuten – 60 minuten in de oven – 8-10 stukken

Ingrediënten

  • 6 rijpe pruimen
  • 12 bramen
  • 250 gram bloem
  • 150 g gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 150 ml melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ronde bakvorm in.
  2. Zeef de bloem.
  3. Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje.
  4. Was de pruimen, halveren en pit verwijderen. Eventueel nogmaals halveren. Was ook de bramen.
  5. Klopt de eieren los met suiker en vanillesuiker tot een schuimig geheel.
  6. Roer de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor (niet meer kloppen).
  7. En roer als laatste de gesmolten boter en de melk erdoor. Roer tot je een goed deegbeslag hebt.
    Giet nu een dun laagje deeg in de bakvorm, leg de helft van de pruimen en alle bramen erop.
  8. Giet de rest van het deeg in de bakvorm. Leg bovenop de laatste pruimen.
  9. Strooi naar wens nog wat suiker over het beslag.
  10. Zet de taart een uur in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.