Puntpaprika soep

puntpaprika

Op Instagram werd ik door AshleyWillems geïnspireerd door een mooi plaatje van puntpaprika’s waar zij een zoete puntpaprika soep met tomaat mee maakte. Aangezien ik van de week een grote zak puntpaprika’s op de markt voor 1 euro had gekocht, had ik voldoende puntparika’s in huis om deze soep te maken. Ik heb het recept zelf nog een klein beetje aangepast en smaakt echt heerlijk! Deze gezonde soep ga ik vaker maken!

Puntpaprika soep

15 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 3 of 4 grote puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1/2 Spaanse peper
  • 5 trostomaten (of een blik met tomaten blokjes)
  • 1 el tomatenpuree
  • peper & zout
  • verse kruiden (basilicum / peterselie / bieslook)
  • kokosolie

Bereidingswijze

1. Snijd de ui, knoflook en Spaanse pepertje in kleine stukjes.

2. Smelt een beetje kokosolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en pepertje.

3. Snijd ondertussen de puntpaprika’s en tomaten in grove stukken. Doe deze vervolgens in de pan met een eetlepel tomatenpuree en bak dit ongeveer 5 minuten.

IMG_7905

4. Giet vervolgens 200 ml water in de pan en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de soep met een staafmixer.

6. Breng de soep op smaak met zout & peper en verse kruiden naar wens. Ik had er basilicum en bladpeterselie in gedaan.

7. Laat de soep nog even pruttelen en serveer de soep.

puntpaprikasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.