Risotto met prei en wilde zalm

IMG_0511Yummie, ik heb van de week weer een heerlijke risotto gemaakt! Ik heb met mezelf afgesproken dat ik vanaf nu weer vaker risotto ga eten want… Ohh wat is dit lekker!

Deze risotto is perfect voor een doordeweekse avond. Heel snel klaar. Ik roer er gewoon wat prei, doperwten en een blikje roze wilde zalm doorheen. Ook maken? Hieronder staat het recept:

Risotto met prei en wilde zalm

30 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 gram risotto
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 liter bouillon (groenten of kip)
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 blik wilde roze zalm
  • 2 el crème fraîche
  • Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalotjes en knoflook hierin 2 minuten. Schep de risotto erdoor en bak dit 1 minuut tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  2. Schep de prei door de rijst (houd een beetje apart om mee te garneren) en bak 2 minuten tot de prei begint te slinken.
  3. Schenk de helft van de bouillon in de pan. Laat de rijst de bouillon in 8-10 minuten zachtjes kokend opnemen. Voeg de rest van de bouillon en de bevroren erwten toe. Kook de risotto in nog 10 minuten zachtjes beetgaar.
  4. Maak intussen de zalm schoon: verwijder het vel en de graten. Verdeel de zalm in mooie vlokken. Schep de helft van de zalm de laatste 5 minuten door de risotto en warm mee.
  5. Neem de risotto van het vuur. Voeg de crème fraîche, de helft van de kaas en peper naar smaak toe.
  6. Verdeel de risotto over 4 borden en garneer met de rest van de kaas en zalm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.