Rode linzensoep met rode curry en koriander

IMG_4904Linzen zijn hip! Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat wij vroeger linzen aten. Geen idee hoe ik er bij kwam om zelf wel rode linzen in huis te halen… misschien komt het doordat ze tegenwoordig overal te koop zijn, veel vezels bevatten en hartstikke gezond zijn. Ik maak er regelmatig een linzensoep van.

Deze rode linzensoep is een gerecht van een leuke mede foodblogger uit Zeeland.

Little Spoon maakt altijd mooie kleurrijke foto’s van haar gerechten, waardoor ik haar recepten gelijk wil (na)maken! En tot nu toe zijn haar recepten ook altijd een succes. Voorheen maakte ik altijd een linzensoep met wortels en zoete aardappel maar dit soepje is mijn nieuwe favoriet en mag niet ontbreken op mijn eigen blog.
Je kan deze soep makkelijk doordeweeks maken want hij is voedzaam en snel klaar. Serveer er vers brood met hummus bij en/of een groene salade en je maaltijd is helemaal compleet.
Rode linzensoep met rode curry en koriander

30 minuten – 4 personen

Ingrediënten   

  • 300 gram ongekookte rode linzen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 volle theelepel kurkuma
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1,5 liter bouillon naar keuze
  • Half bosje koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Amandelschaafsel
  • Optioneel: 1 eetlepel crème fraîche

Bereidingswijze

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Fruit hier in de ui glazig en voeg na twee minuten de knoflook, gember, kurkuma en currypasta toe. Roer alles goed door elkaar en laat dit 5 minuten op een zacht vuurtje staan.

2. Voeg de bouillon, rode linzen en de tomatenblokjes in de pan en breng de soep aan de kook. Laat dit 35 minuten koken.

3. Wanneer de linzen goed zacht zijn kun je de soep pureren met de staafmixer. Breng vervolgens de soep op smaak met peper en zout en voeg het grootste deel van de fijngehakte koriander toe.

4. Schep de soep in een soepkom en roer er een beetje crème fraîche doorheen. Maak het af met de resterende koriander en een beetje amandelschaafsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.