Tomatenrisotto

risotto

Risotto vind ik echt een super lekker recept! Ik vergeet het alleen vaak te maken en je hoort er vaak mensen over klagen dat het moeilijk of veel werk is. Moeilijk is het absoluut niet, je moet er alleen je aandacht bij houden. En veel werk valt ook mee, je kan zelfs alle bouillon in 1x in de pan doen en dan af en toe roeren. Maar ik doe het altijd wel op de traditionele manier, gewoon elke keer een lepel bouillon eraan toevoegen en goed blijven roeren. Mijn belangrijkste tip is: blijf de hele tijd bij het fornuis staan en blijven roeren!

Ik maak ook wel eens risotto met een scheutje witte wijn, eekhoorntjes brood met gebakken paddenstoelen maar op deze manier is het recept met minder ingrediënten en ik vind het heerlijk met de tomatensaus!

Tomatenrisotto

2 personen – 45 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst
  • 1 bouillonblokje (kip of groenten)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 knoflook, geperst
  • 1 kleine rode Spaanse peper, fijn gesneden
  • 25 gram roomboter
  • snufje peper
  • 8 eetlepels tomatensaus/gezeefde tomaten (Heinz)
  • flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handje pijnboompitten, geroosterd
  • rucola

Bereidingswijze

1. Begin met het koken van een liter water in een steelpannetje samen met een bouillonblokje. Zet dit op een laag vuurtje.

2. Doe de roomboter in een (wok)pan. Fruit de ui samen met de knoflook en de rode peper aan in de pan voor ongeveer 3 minuten.

3. Voeg de risotto toe en bak de rijst ongeveer 1 minuut mee totdat de rijst glazig is.

Heb je een fles witte wijn open staan? Gooi dan na stap 3 een scheutje wijn in de pan!

4. Voeg vervolgens een paar lepels bouillon toe totdat de rijst net onderstaat. Roer dit goed door en laat dit zachtjes koken totdat de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Doe vervolgens een nieuwe lepel bouillon in de pan. Herhaal dit ongeveer 20-30 minuten en blijft de hele tijd goed roeren.

5. Na 25-30 minuten is de risotto klaar, kijk of het romig is en proef of de rijst gaar is, zorg ervoor dat alle bouillon is opgenomen door de rijst. Het kan zijn dat je nog wat bouillon overhoudt. Maar als het nodig is kan je er ook extra bouillon doorheen roeren.

6. Voeg als laatste de tomatensaus toe. Even kort meebakken en dan is de risotto klaar.

7. Haal je de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en een snufje peper er doorheen. Serveer met rucola en de pijnboompitten.

Tip: voeg vooral meer groenten toe aan deze risotto. Bak bijvoorbeeld kleine stukjes courgette mee of voeg tegen het einde wat spinazie of doperwten toe. Eetsmakkelijk!

risotto2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.