Tomatensoep

tomatensoep

Met de herfst in aantocht krijg ik weer trek in soepen. Deze tomatensoep is heerlijk zoet van smaak en makkelijk om te maken.

Ik heb een kilo (tros)tomaten uit mijn moestuin gebruikt. Naast tomaten heb je bizar weinig nodig om dit soepje tot een succes te maken. Door de tomaten eerst in de oven warm te maken komt de smaak optimaal vrij.

tomatenTomatensoep

10 minuten + 30 minuten in de oven – 4 porties

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 liter groentebouillon
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Halveer de tomaten en leg deze op een bakplaat met bakpapier met de bolle kant onder.

moestuintomaten

3. Bestrooi met peper, zout (hoeveelheden naar smaak) en besprenkel met extra vierge olijfolie.

4. Zet de tomaten voor 30 minuten in het midden van de oven. Let op dat ze niet zwart worden!

5. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze met wat olijfolie enkele minuten in een grote soeppan.

6. Breng (in een waterkoker) een halve liter water aan de kook en meng dit met een blokje groentebouillon.

7. Voeg de tomaten in pan samen met de groentebouillon en de kokosbloesemsuiker. Roer even door en laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

8. Tot slot pureer je de soep tot een gladde massa in een blender of met een staafmixer.

 

 

One thought on “Tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.