Waarom is het zo rustig op mijn blog?

Hallo lieve volgers,

DSC_5748

Het is de laatste tijd wat rustiger op culime.nl, sorry daarvoor! Maar ik zal in mijn persoonlijke blog even uitleggen waarom het hier rustiger is.

Vorige week was ik met mijn familie op het prachtige eiland Ibiza en ik had daarvoor wel mijn blogs vooruit gewerkt dus dat ging goed, maar eenmaal thuis had echt ik even de tijd nodig om weer te wennen dat ik in Nederland ben. Ibiza was zooo geweldig! Mocht je er nog nooit zijn geweest, zeker gaan! Wij waren er nu voor de tweede keer en het is zo’n mooi en heerlijk eiland. Ook met een kleintje is het ideaal want je hebt overal kleine strandjes en elk strandje is ontzettend mooi en uniek. Daarnaast hebje ook veel leuke strandtenten, restaurantjes en elke avond kan je genieten van een prachtig zonsondergang (en eventueel ergens een dansje doen). Ik kan nog uren verder kletsen over Ibiza en zou ontzettend graag mijn favoriete plekjes met jullie willen delen (wat ik misschien nog wel doe!) maar mocht je nog een vakantie zoeken, ga naar Ibiza!

De afgelopen week was het tropisch warm in Nederland en ik moest gewoon echt wennen dat ik niet meer op vakantie was. Daarom heb ik hier ook genoten van de zomerse dagen en ben ik gezellig met mijn dochtertje Joia naar het strand geweest en veel uren in de tuin doorgebracht. Mijn macbook bleef binnen en heb veel gelezen op mijn e-reader. Koken op deze warme dagen is ook niks voor mij, het liefst eet ik alleen maar ijsjes en salades, dus heb ik 2x een pastasalade gemaakt en de Mexicaanse burrito’s doen het ook altijd goed op warme dagen.

Veel tijd gaat nu ook naar Joia, ze is inmiddels 9 maanden en komt nu in de fase dat ze álles gaat ontdekken. Ze kan sindskort ook kruipen dus ik moet er de hele dag achteraan rennen. Op het strand zit ze zand te eten en thuis de grassprieten. Ze is verder hartstikke lief en geniet nog steeds elke dag van mijn kookkunsten voor haar maar de hele dag ben je er mee bezig! In het begin sliep ze gerust 4 uur achterelkaar ’s middags, ideaal voor mama & haar blog. Maar tegenwoordig doet ze liever 3x een klein slaapje. Dus als ik dan even tijd heb kan ik het huis poetsen, de was doen en mijn social media accounts bijwerken. En ’s avonds als ze na een dag vol lachen, kruipen, spelen, klappen en zingen om 20 uur op bed ligt, ben ik blij dat ik even niks kan doen en een serie op Netflix kan kijken. Ja huisvrouw zijn is best zwaar af en toe, haha en ze kan nog niet eens lopen…dat wordt helemaal wat ;)

En dan komt nu de grootste reden van mijn afwezigheid…

DSC_5568

Ik ben zwanger! JAAAA super leuk! Ik ben nu 15 weken en ben op de allermooiste dag van het jaar uitgerekend, 31 december. Ok, een verschrikkelijke datum haha maar we houden het er maar op dat Joia ook spontaan 15 dagen eerder geboren werd en dan is het nog voor Kerstmis.

De eerste weken waren we nogal in shock. Hoe gaan we het met twee baby’s doen? Joia is dan nog maar 1 jaar en 3 maanden. En daarnaast was ik nog maar 6 maanden niet meer zwanger. En ik dacht ook gelijk aan weer een zomer zonder wijntjes en ik kan wel gaan typen wat ik nu qua eten allemaal weer moet missen maar dat doe ik mezelf nu maar even niet aan. Ik had er amper nog maar van kunnen genieten dat ik alles weer mocht eten en drinken.

Inmiddels ben ik alweer bijna 4 maanden zwanger en helemaal gewend. Vanavond weten we zelfs het geslacht van ons kleine wondertje! Mijn lichaam wist na 5 weken ook weer hoe het was om zwanger te zijn: hallo dikke buik! Gelukkig was ik al wel weer helemaal op mijn oude gewicht, lichter zelfs… en nu weeg ik nog steeds lichter dan voor mijn eerste zwangerschap dus geniet nu elke dag van een lekkere magnum of appeltaart met slagroom. Cravings kan er niks aan doen… Ik had de vorige zwangerschap precies dezelfde cravings en was toen maar 10 kilo aangekomen. Na mijn zwangerschap ga ik gelijk weer starten met suikervrij eten, want ik voelde me er goed bij, heb dan veel meer energie en de kilo’s vliegen er dan vanaf. In het begin van mijn zwangerschap probeerde ik trouwens wel volledig suikervrij te blijven eten maar mijn lichaam vroeg echt om suikers! Het liefst at ik de hele dag fruit met yoghurt maar de fruitsuikers waren niet voldoende. Ook kreeg ik de eerste weken geen koffie of thee binnen en weinig water (je lichaam doet rare dingen als je zwanger bent) en het enige wat ik wel wilde drinken was appelsap (verdund met water)! En toen dacht ik dan maar af en toe weer suikers… en voel me sindsdien helemaal goed! Nergens last van, niet misselijk geweest en inmiddels drink ik ook weer genoeg water en soms koffie en thee.

Mijn basis qua koken is wel altijd suikervrij en pakjes en zakjes komen hier nog steeds niet in huis. Met de suikers die ik weer toelaat bedoel ik appelsap, normaal brood en beleg, chips en af en toe een zoet tussendoortje en dat is nog steeds minimaal dus jullie hoeven je niet zorgen te maken dat ik nu elke dag langs de Mac rijdt (nog steeds bah!) en kant en klaar maaltijden eet.

Ik ben super blij dat ik weer een kindje krijg en weet ook dat ik bof dat ik alweer een goede zwangerschap heb. Ik moet nog even maar ik voel me gewoon precies hetzelfde als de vorige keer. Zal het dan ook weer een meisje worden? :) Ik eet heel veel fruit, yoghurt, salades, groente en vis. Lichte en gezonde maaltijden vraagt mijn lichaam om. Aan vette happen moet ik weer niet denken. En warme maaltijden ook liever niet, dus dat is wel lastig met een blog. Ik at normaal elke ochtend havermout maar die heb ik al weken niet meer uit de kast gehaald.

Waarom ik nu minder tijd aan mijn blog besteed? Ja ik voel me heel goed, maar wat ik wel echt een nadeel vind aan zwanger zijn + ontzwangeren (vergeet dat niet), je hebt zo weinig energie! Al mijn energie die ik heb gaat naar Joia en leuke dingen doen. En verder ben ik ook wel meer moe dan normaal en doe ik het liefst ’s middags tegelijkertijd met Joia een dutje. Ik ga ’s avonds ook te laat naar bed (nog net voor 00 uur) maar ik geniet van de avonden met mijn vriend en doe dan liever overdag een extra dutje zodat ik het ’s avonds volhoud. Anders ben ik na het eten al doodmoe en lukt het me niet om de afwas te doen en m’n plantjes te sproeien in mijn moestuin. Dus om tussendoor dan ook nog een blog bij te houden… het is lastig, maar ik ga het weer proberen! De laatste weken wel veel lekkere gezonde recepten geprobeerd en foto’s van gemaakt, dus ik heb wel weer genoeg inspiratie!

Blijf mijn blog dus in de gaten houden.

Tot snel!

♡♡♡

Maaike

Ps. vinden jullie het leuk een personal blog?

8 thoughts on “Waarom is het zo rustig op mijn blog?

 • 8 juli 2015 at 11:45
  Permalink

  Gefeliciteerd!! Hartstikke leuk zo’n personal blog. bij ons zit er 13 maanden tussen de kids, en zowel de zwangerschap als de eerste 2 jaar vonden wij echt wel pittig, maar het is zo leuk! ze hebben zoveel aan elkaar. en dan zijn ze ineens allebei “groot” Geniet ervan en ik wens je een goede zwangerschap toe! Ps: ik had bij allebei dezelfde eetgewoontes (wortelen, wortelen, wortelen) en toch een jongen en een meisje dus hoeft niets te zeggen hoor! groeten Carolien

  Reply
  • Culime.nl
   8 juli 2015 at 18:09
   Permalink

   Hoi Carolien, oh wat leuk om te horen en denk dat het begin ook wel zwaar gaat worden! Nu ben ik natuurlijk helemaal nieuwsgierig naar het geslacht…

   Reply
 • 8 juli 2015 at 12:54
  Permalink

  hallo Maaike,
  Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik had het al van je moeder gehoord( mijn collega), maar nu heb je het ook aan de buitenwereld laten weten. Erg leuk voor jullie!
  Op FB zag ik ook steeds leuke foto’s voorbijkomen van jullie heerlijke vakantie.
  Ik vind je persoonlijk blog leuk. Het is net of je de persoon achter Culime een beetje leert kennen met alles wat je zo bezig houdt.
  Goede zwangerschap gewenst en geniet van alle mooie dingen!!
  Groetjes,
  Annemarie

  Reply
 • 8 juli 2015 at 18:18
  Permalink

  Superleuk om te lezen!! En doe maar lekker rustig aan!! Geniet van je zwangerschap!!

  Veel liefs, Angela (mamamissangie) ;)

  Reply
 • 8 juli 2015 at 19:13
  Permalink

  Hoi Maaike,
  Hartstikke tof dat jullie nog een kindje krijgen!
  Ook leuk en realistisch beschreven hoe dit je dagelijkse leven ‘op zijn kop’ zet.
  Ik wens je een voorspoedige zwangerschap!

  Reply
 • 18 juli 2015 at 16:11
  Permalink

  Hoi Maaike,

  Blijven bloggen hoor, heb je gave blog net ontdekt!
  En voor jou en John natuurlijk gefeliciteerd!! Hartstikke leuk voor jullie!
  Ik hou dus eigenlijk niet van koken, maar wil het wel, het ontbreekt me vaak aan ideeën wat ik nú weer moet verzinnen, dus ik ga me even lekker laten inspireren door jouw blog,

  Groetjes Marit (oud klasgenoot van John)

  Reply
  • Culime.nl
   31 juli 2015 at 19:27
   Permalink

   Hoi Marit! Wat leuk! Ik volg jou, verknochtstyling, al een tijdje op Instagram dus dat is wel toevallig! Ik hoop dat je ik kan blijven inspireren met lekkere en makkelijke recepten :) Liefs Maaike

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.