Witlof met brie uit de oven

IMG_5526Dit witlof gerecht is echt een succes, ik heb het al meerdere malen gemaakt en vind het tijd dat dit gerecht tussen mijn favoriete recepten op mijn blog komt te staan. Het originele recept komt van een vriendinnetje van me (check haar blog!).

Heerlijk de combinatie van brie, walnoten, appel en witlof uit de oven. Je kan hierbij aardappelpuree maken maar je kan er ook spekjes aan toevoegen. Lekker! En ook heel snel klaar. Elke oven is verschillend dus houd de brie goed in de gaten als je het laat smelten onder de grill.

Witlof met brie uit de oven

20 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram witlof (ongeveer 4 stuks)
  • 300 gram brie, in plakjes
  • 1 appel
  • 50 gram walnoten
  • 1 el honing
  • Peper en zout
  • Spekjes (optioneel)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, op de grillstand.

2. Snijd de onderkant van de witlof en halveer de witlof. Snijd de witlof in smalle reepjes.

3. Snijd de appel in blokjes.

4. Verhit wat olie of boter in een pan en roerbak hierin de witlof voor ongeveer 5 minuten met wat peper en zout.

5. Voeg na 5 minuten de appel en de honing toe. Roerbak dit even mee en voeg vervolgens de stukjes walnoot toe.

6. Schep het mengsel vanuit de pan over in een ingevette ovenschaal. Verdeel plakjes brie over het mengsel. Laat de brie in 8-10 minuten onder de grill smelten (Let op: dit kan snel gaan)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.