Gebakken mosselen

Het mag geen geheim meer zijn dat wij fan zijn van mosselen. Na onlangs mosseltjes gefrituurd te hebben (link) hebben we ze deze keer lekker gebakken. Heerlijk met lekker brood of geroosterde boterhammen als lunchgerecht.

Heb je een keer mosselen over die je hebt gekookt dan weet je wat je met het resterende kan doen. Heb je dit niet omdat, zoals bij ons, het altijd op gaat dan koop je in de supermarkt kant en klaar gekookte mosselen. Mijn ervaring is dat deze over het algemeen aan de kleinere kant zijn.

 

Gebakken mosselen met geroosterde boterhammen

15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte mosselen
  • Peper
  • Zout
  • 1 ui
  • halve rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • cherrytomaten
  • peterselie
  • olijfolie
  • boter
  • 4 boterhammen

 

Bereidingswijze

1. Laat de gekookte mosselen afkoelen en voeg naar wens peper en eventueel wat zou toe. Geen mosselen gekookt en wil je het toch makkelijke houden? In de supermarkt kan je ook kant en klare gekookte mosselen kopen, deze zijn over het algemeen wel wat aan de kleinere kant.

2. Snipper de ui, peper en knoflook

3. Verhit olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en voeg de ui, peper en knoflook toe en fruit deze op laag vuur.

4. Voeg de mosseltjes toe en bak deze op hoog vuur een kleine 5 minuten

5. Snijd de cherrytomaten in vieren en bak deze nog een aantal minuten mee

6. Breng op smaak met peper en zout

7. Rooster in de tussentijd de boterhammen in een broodrooster

8. Schep vervolgens de mosseltjes op de boterhammen en maak het af met een klein beetje geknipte peterselie

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.