Gestoofde boontjes

Dit heerlijke gerecht kan je zowel als bijgerecht eten of als (vegetarisch) hoofdgerecht met bijvoorbeeld farfalle, iets waar wij zelf regelmatig voor kiezen. Je kan er dan tevens voor kiezen om de verhoudingen iets aan te passen zodat je net iets meer saus krijgt voor de pasta. En laat ik daar nou net van houden :) Bijkomend voordeel is dat het simpel te maken is en snel klaar.

Gestoofde boontjes

4 personen – 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 pakje tomatenblokjes (390 gram)
  • aantal kleine snoeptomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • 400 gram farfalle (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de boontjes vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui in ringen en de paprika in stukjes. Snijd een paar snoeptomaatjes door de helft.
  2. Verhit de olie in een koekenpan of wokpan en bak de ui 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze vervolgens 3 minuten mee.
  3. Voeg de sperziebonen, tomatenblokjes, tomaatjes en Italiaanse kruiden toe en laat deze met deksel op de pan 10 minuten stoven. Boontjes zijn klaar als je deze met een vork in kan prikken naar persoonlijke voorkeur.
  4. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  5. (optioneel) Kook de Farfalle tegelijkertijd met stap 3 gaar volgens stappen op de verpakking.

Eet smakelijk!

Dit gerecht kan je een dag in de koelkast bewaren en in 5 minuten op middelhoog vuur verwarmen in een pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.