Havermout met schuddebuikjes en kruidnoten

img_0633Vandaag is het 5 december en ik kon het natuurlijk niet laten om op de verjaardag van Sinterklaas te ontbijten met een écht Sinterklaasontbijtje met veel speculaas en kruidnootjes! Uiteraard kan dit ontbijt altijd eten als je schuddebuikjes in huis hebt, de kruidnoten kan je gewoon weglaten, die zijn meer voor de sier :)

Eerlijk gezegd heb ik de kruidnoten die bovenop liggen ook niet opgegeten. Ik heb dit jaar al genoeg kruidnoten gegeten! Tijdens het typen van deze blog ben ik ook alle Sinterklaas spullen aan het opruimen, we hebben nu wel genoeg Sinterklaas gevierd en gesnoept.

Dit ontbijtje wil ik alleen nog wel even delen want het is super lekker! En anders kan je het misschien alvast opslaan wanneer de kruidnoten in augustus weer in de supermarkt liggen haha. Tot volgend jaar Sinterklaas, wat was je weer leuk dit jaar!

Sinterklaasontbijt: havermout met schuddebuikjes en kruidnoten

10 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 ml amandelmelk
  • 3 el havermout
  • 1 peer
  • Schuddebuikjes
  • Kruidnoten
  • 1 el koek en speculaas kruiden

Bereidingswijze

1. Schil de peer en snijd deze in kleine stukjes

2. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.

3. Voeg ondertussen 3 flinke eetlepels havermout en 1 eetlepel koek en speculaas kruiden bij de amandelmelk.

4. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt.

5. Verdeel in een glas eerst een handje schuddebuikjes, vervolgens de havermout en stukjes peer. Herhaal dit nog een keer en eindig met een paar kruidnootjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.