Nacho’s uit de Skillet

Wij, en met name ik (John) hou erg van chips. ‘Gewoon’ uit een zak is lekker. Met een sausje erbij nog lekkerder. Maar uit een schaal uit de oven of van de bqq dat is wel echt de favoriet! Eindeloze variaties zijn te maken met hetgene wat jij lekker vindt. Deze versie van Nacho chips uit de Skillet van de bbq blijft toch wel een van onze favorieten. Niet te zwaar zodat hij prima voldoet aan het einde van een zonnige middag met een lekker drankje erbij.

Nacho’s uit de skillet

30 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 1 zak tortilla chips (Dorito Cool American is een aanrader)
  • 1 bosui
  • 150 gram Tex Mex geraspte kaas (of cheddar kaas geraspt)
  • klein blikje mais
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • Philadelphia roomkaas
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • bbq saus (in dit voorbeeld geval Noskos bbq saus en Jack Daniels Hot chili bbq saus)

Bereidingswijze

  1. Maak de bbq klaar op een temperatuur van rond de 200 graden. Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de bosui in kleine ringen.
  2. Vet de skillet in met een beetje olijfolie. Leg vervolgens een laagje Nacho chips in de skillet. Smeer her en der met een lepel Philadelphia er overeen. Strooi daaroverheen paprika, ui en de mais. Leg vervolgens weer een laag chips hier overheen en vervolgens weer de Philadelphia, paprika, ui en mais. Hier overheen de bbq saus /sauzen en vervolgens rijkelijk de geraspte kaas. De skillet is nu klaar voor de bbq.
  3. Zet de skillet op de bqq boven direct vuur voor 10-15 minuten tot de kaas goed is gesmolten. Haal de skillet van de bqq (let op, deze is heet, dus gebruik een handschoen).
  4. Voeg als laatste de bosui en de peterselie toe en schenk een lekker drankje in!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.