Romige pasta met zalm en broccoli

IMG_0337Hier in huis is deze romige pasta met zalm en broccoli al een tijdje een succes… alleen kon ik het niet online zetten, want ik had geen foto… We eten nog steeds allemaal leuke, heerlijke recepten maar door de drukte lukt het mij niet altijd om een website-proof foto te maken. En op Instagram willen mijn volgers ook wel wat smaakvols voorbij zien komen.

Maargoed, om een lang verhaal kort te maken: ik heb eindelijk weer een foto kunnen maken die het gerecht kan laten zien zoals een gemiddelde huisvrouw het ook ‘s avonds op tafel zet. Het smaakt in iedergeval heerlijk en de kindjes krijgen zo ook vis en groene groentes binnen en dat is dan toch wel weer het aller-belangrijkste. Hier thuis denken ze namelijk; lekker boeiend dat mama een blog heeft en ook foto’s moet maken na een lange werkdag. Wij willen eten! Haha, yes that’s my life!

Dit gerecht is trouwens super snel klaar dus perfect voor moeders die ook binnen 15 minuten eten op tafel moeten toveren na een hele lange werkdag.

Romige pasta met zalm en broccoli

15 minuten – 3-4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram Fussili
  • 300 gram zalm (1 grote stuk zalm)
  • 1 grote broccoli
  • 1 bakje Boursin Cuisine Light (knoflook & fijne kruiden)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes.
  2. Kook de broccoli met een snufje zout in ongeveer 12 minuten gaar.
  3. Zet een grote pan op het fornuis en kook de fussili volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Fruit in een koekenpan met olijfolie en roomboter 1 teentje geperste knoflook.
  5. Bak vervolgens de zalm op de huid in de knoflook in ongeveer 10 minuten gaar.
  6. Snijd de zalm in kleine stukjes en doe terug in de pan.
  7. Schenk de Boursin Cuisine erbij en de roosjes broccoli en laat dit 1-2 minuten zachtjes meekoken. Breng op smaak met peper.
  8. Giet ondertussen de fussili af, roer een scheutje olijfolie doorheen en leg de pasta in diepe borden. Schep de romige zalm met broccoli er direct bovenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.