Salade van courgetti en biefstuk

IMG_1753Regelmatig maak ik een salade met biefstuk als ik een keertje gezonder en zonder koolhydraten wil eten. Nu had ik dezelfde salade bedacht maar dan met courgetti (spaghetti van courgette). Heel erg lekker! Daarom deel ik deze salade nu ook met jullie.

Om er toch een beetje saus aan toe te voegen heb ik zelfgemaakte pesto aan de courgetti toegevoegd. De tomaatjes heb ik in mijn Airfryer gebakken, waardoor het heel snel klaar was. Mocht je geen zin hebben in biefstuk, dan kan je dit recept ook met gebakken gamba’s en knoflook maken.

Salade van courgetti en biefstuk

30 minuten – 2 personen

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 2 courgettes
  • 6 champignons
  • 6 tomaatjes
  • 2 eetlepels groene pesto (zelf maken: knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en olijfolie)
  • 1 puntpaprika
  • 1 avocado
  • Pijnboompitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven of Airfryer voor op 200ºC. Vet een ovenschaaltje in met olie en leg de tomaatjes erin en besprenkel ze met peper, zout en olijfolie. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven of 10 minuten in de Airfryer.
  2. Maak een groene pesto in een keukenmachine als je zelfgemaakte pesto gebruikt.
  3. Snijd de courgettes in de lengte in dunne reepjes zodat er lange spaghetti slierten ontstaan. Je kan hier ook een spirelli voor gebruiken.
  4. Snijd de champignons in plakjes. Bak de champignons in een grote koekenpan met olijfolie en roomboter. Voeg de biefstukken bij de champignons en bak het mee tot alles de juiste gaarheid heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd ondertussen de paprika en avocado in reepjes. En rooster de pijnboompitjes.
  6. Bak de courgetti 2 minuten in een koekenpan en roer twee eetlepels pesto erdoor.
  7. Verdeel de courgetti over de borden en verdeel hierover de champignons, paprika, avocado en tomaatjes.
  8. Snijd de biefstuk in mooie plakjes en leg deze er bovenop. Maak de salade af met een handje pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een paar blaadjes basilicum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.