Sinterklaas Cookies 

Onze favoriete koekjes zijn zachte chocolate chip cookies. Al vaak gemaakt maar nu had ik opeens het goede idee om kleine pepernootjes in het beslag te doen in plaats van stukjes chocolade. Deze Sinterklaas koekjes zijn super goed gelukt en smaken héérlijk! Leuk om samen met kindjes te bakken voor Sinterklaas!

En met idee van deze Schuddebuikjes kan je natuurlijk ook allerlei andere koekjes mee bakken, kies je eigen favoriete koekjesrecept en bak ook andere lekkere Sinterklaas koekjes. Mocht je mijn recept of idee maken, wil je ons dan taggen op Instagram? 

Indien je deze koekjes glutenvrij wilt maken, vervang de bloem dan door amandelmeel en koop glutenvrije pepernootjes.

Sinterklaas Cookies 

20 minuten – 9 koekjes 

Ingrediënten

  • 85 gram roomboter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 30 gram Schuddebuikjes + extra als topping

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C en haal de boter alvast uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.

2. Roer de boter met de suiker zacht. Voeg het ei toe en meng totdat het ei volledig is opgenomen.

3. Meng vervolgens de bloem er doorheen. Kneed het beslag met je handen totdat je een koekjesdeeg hebt.

4. Meng de Schuddebuikjes door het deeg.

5. Maak van het deeg met behulp van vormjes 9 koekjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

6. Doe op het einde nog wat extra schuddebuikjes op de koekjes, druk ze zachtjes in de koekjes.

7. Bak de koekjes in de oven in circa 10-12 minuten gaar en laat ze daarna volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.