VEGA: Stroganoff met gehaktballetjes

Deze Stroganoff met gehaktballetjes is super lekker door de romige Stroganoffsaus met paprika’s en champignons. Je kan het recept maken met zelfgemaakte gehaktballetjes, maar om meer plantaardig te eten heb ik gekozen voor de nieuwe vegetarische balletjes van Iglo Green cuisine. Doordat wij regelmatig BBQen proberen we 1x per een dagje geen vlees eten. Vlees te vervangen door plantaardige gehaktballetjes is dit beter voor het milieu en dierenleed en daarnaast zijn er genoeg mensen die helemaal vegan eten. Iedereen mag hier z’n eigen keus in maken, wij proberen door variatie hier in af te wisselen en zo voelen wij ons hier gezonder bij. Wij hebben er krieltjes bij gegeten maar rijst of pasta kan ook prima bij dit lekkere pannetje.

VEGA: Stroganoff met gehaktballetjes

30 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 12 balletjes; Iglo Green cuisine vegetarische balletjes
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 runderbouillonblokje
  • 200 ml slagroom
  • 1 el worcestersaus
  • paar druppeltjes tabasco (optioneel)
  • 1 handje verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Bak de gehaktballetjes in een pan rondom goudbruin. Je hoeft de gehaktballetjes nog niet helemaal gaar te bakken (ze garen straks verder in de saus) en schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
  2. Bak de rode paprika’s, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op hoog vuur. Bak de groente net zolang totdat het geslonken is.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  4. Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en voeg 250 ml water en 200 ml slagroom toe.
  5. Voeg tenslotte een eetlepel worcestersaus en een paar druppeltjes tabasco toe.
  6. Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen totdat het vocht iets is ingedikt.
  7. Blijft de saus te dun? Je kunt hem binden met een papje van maizena en water.
  8. Bestrooi de stroganoffsaus en gehaktballetjes vlak voor serveren met verse peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.