Zelfgemaakte Coleslaw: super makkelijk!

Bij een barbecue vinden wij het heerlijk om deze simpele coleslaw erbij te eten. Je kan natuurlijk wortels en kool in een keukenmachine fijn maken, maar ik wil het bij een BBQ altijd zo makkelijk mogelijk houden… we staan meestal al genoeg in de keuken voor de andere gerechten. Daarom is deze zelfgemaakte coleslaw super makkelijk, ik gebruik gewoon een zakje voorgesneden wortel en witte kool. Deze zakjes zijn tegenwoordig al gemixt!

Je kan natuurlijk ook een zakje geraspte wortel en een zakje geraspte witte kool kopen, of spitskool en rode kool gebruiken. En als je van extra pit houd kan je chilivlokken toevoegen voordat je deze salade op tafel zet.

Zelfgemaakte Coleslaw

5 minuten – 1 schaal voor 2-4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram geraspte wortel + witte kool (zakje voorgesneden AH)
  • 1 theelepel witte wijnazijn of appelazijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepeltje mosterd
  • Rozijntjes (optioneel)
  • Vers gemalen zwarte peper en zout

Bereidingswijze

1. Meng de azijn, mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd in een schaaltje. Voeg zwarte peper en zout toe en proef of je dressing goed op smaak is. Voeg eventueel naar wens nog ingrediënten toe.
2. Laat de rozijntjes 5 minuten wellen in warm water.
3. Doe het zakje geraspte wortel + witte kool in een mooie schaal. Voeg de rozijnen en dressing hier aan toe en meng goed door elkaar heen.
4. Zet de schaal in de koelkast tot je het gaat gebruiken. Doe voor serveren nog wat extra vers gemalen peper over de coleslaw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.